Een paar gewetensvragen. Hoe vaak geef jij een waardevol compliment? Hoe vaak dénk je wel positief over het werk van de ander, maar vergeet je dat uit te spreken? Hoe vaak neem je aan dat die ander wel weet je dat positief bent, simpelweg omdat je niets negatiefs zegt? En als je dan een compliment geeft, hoe vaak kom je dan verder dan zoiets als “goed bezig!” of “leuk zeg!”?

Het geven van een waardevol compliment is zo eenvoudig nog niet. Belangrijk hierin is het woord ‘waardevol’. Daarin zit het venijn. Want wat waardevol is voor de ontvanger, kan alleen de ontvanger bepalen. Als gever van het compliment kun je er wel veel aan doen om het compliment zo waardevol mogelijk te laten zijn.   

Het krijgen van een compliment, van waardering, is een basisbehoefte. Hoe bescheiden iemand zich ook op stelt. Je wil weten of je het goed doet. Of je wordt geaccepteerd door de groep mensen om je heen. Als je merkt dat je zelf onvoldoende waardering krijgt, lees dan eens de blog die ik daar eerder over schreef. De manier waarop je waardevolle complimenten kan géven, lees je hieronder.

Vijf tips om een waardevol compliment te geven:

  1. Complimenteer alleen als je het oprecht meent; de ontvanger merkt het direct als dit niet zo is;
  2. Benoem het gedrag in plaats van persoonskenmerken;
  3. Wees zo concreet mogelijk, dan weet de ontvanger wat precies werkte;
  4. Benoem het positieve resultaat waaraan de ontvanger heeft bijgedragen;
  5. Weersta de verleiding om negatieve feedback te geven; je zou afbreuk doen aan je compliment en de ontvanger leert al heel veel van je compliment.

Je behaalt meerdere positieve resultaten met een compliment. Het beloningssysteem van de ontvanger wordt geactiveerd: er komt dopamine vrij, wat een goed gevoel geeft. Het motiveert en zorgt voor positieve emoties. Als gever heb je er ook profijt van: je merkt dat je iets waardevols hebt gegeven, waardoor ook jij dopamine aanmaakt. Bovendien, als je regelmatig complimenten geeft, leg je de focus op die dingen die goed gaan en train je jezelf in optimisme.

Wat werkt niet? Een compliment over persoonskenmerken. Op het moment zelf zal de ontvanger het misschien leuk vinden te horen dat hij ‘altijd de gangmaker van de afdeling is’. Maar een volgende keer kan hij een sociale druk voelen om die gangmaker te zijn, ook als hij een rothumeur heeft. Het geven van een persoonsgericht compliment kan onbedoeld een negatief effect voor de toekomst hebben.

Wat werkt wel? Een compliment over concreet gedrag. Laat de ontvanger weten wat hij precies deed en wat een positief effect had. De volgende keer zal hij gemotiveerd zijn hetzelfde gedrag opnieuw te vertonen. Hij krijgt een positiever zelfbeeld, staat open voor nieuwe uitdagingen en zelfs voor negatieve feedback. Kortom, de ontvanger wil leren; je hebt zijn groeimindset geactiveerd.

Drie voorbeelden van waardevolle complimenten:

 

  • “Wat een overzichtelijke mail heb je gestuurd: die opsomming maakte het concreet, waardoor het me nu duidelijk is waar het om gaat.”
  • “Wat een creatieve oplossing! Hoe ben je daar op gekomen?”
  • “Fijn dat je in het werkoverleg benoemde wat voor effect die afspraak op jou heeft. Daar was ik me niet van bewust.”

Ik daag je uit om de komende dagen 3 waardevolle complimenten per dag te geven en hoor graag welke positieve effecten het had: voor jezelf, de ontvanger en het werk!

Wil je leren waardering te geven en te ontvangen? Neem dan eens een kijkje bij de training ‘Feedback en waardering‘.