‘Goed hoor, wat je net zei tijdens het overleg!’, zegt haar collega terwijl ze samen teruglopen naar hun werkplek. Ingrid schrikt van het compliment en weet zich geen houding te geven. Ze haast zich te zeggen: ‘Ah nee joh, dat stelde toch niks voor. Had iedereen kunnen doen.’ Daarop blijft haar collega stil. Gelukkig maar, dan is deze ongemakkelijke situatie ook weer voorbij.

Arrogant of bescheiden

Herken jij je in het voorbeeld van Ingrid? Het ontvangen van een compliment is, net als het ontvangen van negatieve feedback, een hele kunst. Je voelt je overrompeld. Je hebt het gevoel dat een ander het compliment veel meer verdient dan jijzelf. Je voelt je onzeker. Uit angst om arrogant over te komen, stel je je bescheiden op.

Je ziet het verkeerd

Je wuift het weg, lacht erom, of leidt de aandacht af naar een ander. Je bedoelt het goed, maar wat je eigenlijk doet, is het diskwalificeren van het compliment. Je trekt de positieve mening van de afzender in twijfel of ontkent het zelfs. Met het effect dat degene die het compliment gaf, de volgende keer wel twee keer nadenkt om positieve feedback aan je te geven. Het komt toch niet bij je aan. Sterker, hij krijgt impliciet te horen dat hij het verkeerd zag.

Ingrid had nog andere ineffectieve trucs uit de kast kunnen halen.

Creativiteit

Er bestaan vele creatieve manieren waarop we complimenten diskwalificeren. In het voorbeeld van Ingrid is zij flink aan het bagatelliseren en veralgemeniseren, door te zeggen dat ieder ander hetzelfde had gedaan als zij. Ingrid had nog andere ineffectieve trucs uit de kast kunnen halen. Door direct een compliment terug te maken, waarmee ze de aandacht van zichzelf af zou leiden: ‘nou, jij zei anders ook slimme dingen!’. Ook had ze, vanuit onzekerheid, de inhoud kunnen betwisten: ‘dat was helemaal niet goed wat ik zei. Zag je niet hoe verontwaardigd ze keken?’.  En als Ingrid achterdochtig zou zijn, zou ze kunnen reageren met: ‘Oké, zeg me dan nu maar wat je me echt wilt vertellen’.

Dank je wel

Hoe kun je dan wel reageren op een compliment? De oplossing is eigenlijk heel simpel. Zeg gewoon: ‘dank je wel’. Daarmee accepteer je de positieve mening van de ander. Je laat merken dat je het waardeert dat diegene dit uitspreekt. Je stelt jezelf zelfbewust op. Je bagatelliseert niet, je komt niet onzeker over en ook niet arrogant.

En dan nu de praktijk

Je zal merken: het is verdraaid lastig om alleen ‘dank je wel’ te zeggen op een compliment. Waarschijnlijk heb je toch de neiging je dankbetuiging aan te vullen: ‘Dank je wel, maar ik wil toch even zeggen dat ik er niet onwijs goed in ben hoor’. Hou vol, oefen en wees mild voor jezelf als je het niet gelijk in de vingers hebt.

Wat vond je er zo goed aan?

In het geval het bedanken je goed af gaat, kun je doorvragen op het compliment. Je kan zo beter begrijpen wat diegene precies bedoelt en leren wat jouw kwaliteiten zijn. Ingrid had kunnen zeggen: ‘dank je wel. Wat vond je dat ik goed deed?’. Haar collega zou haar dan uitleggen dat ze het juiste argument had gegeven, waardoor een belangrijk besluit kon worden genomen. Ingrid leert daarvan dat ze overtuigingskracht heeft. Dat zal haar zelfvertrouwen sterken. En dat helpt de volgende keer als ze een nieuw compliment krijgt. Want langzaamaan begint ze dan te geloven dat ze de lof-uiting inderdaad verdiend heeft.

Wil je leren waardering te geven en te ontvangen? Neem dan eens een kijkje bij de training ‘Feedback en waardering‘.