Hoe gelukkig is jouw organisatie?

Waarom meten de meeste organisaties ieder jaar of de medewerkers nog tevreden zijn? Want tevreden medewerkers zijn helemaal niet zo effectief! Ze zijn ontspannen en passief. Ze doen hun werk, maar halen er niet veel energie uit.

Inmiddels is bekend dat gelukkige medewerkers productiever en creatiever zijn, beter samenwerken en een lager ziekteverzuim hebben. Voldoende redenen om een werkgeluksonderzoek in te zetten!

‘Gelukkige medewerkers zijn effectiever en creatiever, werken beter samen en melden zich minder vaak ziek.’

Gelukkige organisaties presteren beter

Factor G ontwikkelt momenteel, samen met Marco Tielemans van Marcant, een werkgelukonderzoek. Het onderzoek meet het huidige geluksniveau in de organisatie. Dit doen we aan de hand van de vijf geluksfactoren van het ABCDE-model van Factor G. Oftewel: autonomie, binding, competentie, doelen en enthousiasme.

 

AUTONOMIE-compleet

Burn-out, verveling, verslaving en geluk

De vragenlijst brengt, naast een overzicht van de vijf geluksfactoren, ook in beeld hoe het staat met het welzijn van de organisatie. Daarom meten we het risico op burn-outs en al aanwezige burn-out klachten. Ook verveling, werkverslaving en uiteraard werkgeluk worden zichtbaar. Zo weet je in een keer hoe gelukkig jouw organisatie is.

Meedoen met de pilot?

Binnenkort toetsen we de vragenlijst van het werkgelukonderzoek in organisaties. Want vanzelfsprekend moet het evidence-based zijn. Zodat we weten wat we precies meten.

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Neem dan contact op!