Zie jij er als een berg tegenop als je feedback moet geven? Of weet je je geen houding te geven als je een compliment krijgt? Feedback betekent terugkoppeling op het gedrag van jou of de ander. En vooral welk effect dit gedrag heeft. Goed omgaan met feedback is lastig, maar belangrijk om effectief samen te werken. Je leert van elkaar wat goed gaat en wat beter kan.

Afscheid van traditionele feedbacktrucs

Tijdens de training leer je dat feedback geven niet zo spannend is als het lijkt. We nemen afscheid van traditionele, ongemakkelijke feedbacktrucs Je leert technieken vanuit progressiegericht werken , waarmee je op een natuurlijke manier waardevolle feedback kan geven en ontvangen. Met inzicht in de gewenste situatie, kun je jouw feedback effectief en plezierig overbrengen.

De training gaat eveneens in op het uitspreken van waardering. Hoe je een compliment kan geven die écht raakt. Waardoor de ontvanger weet wat hij goed heeft gedaan en leert welk gedrag hij een volgende keer kan herhalen. Ook het ontvangen van complimenten komt aan bod. Je leert deze niet weg te wimpelen, maar juist zonder schroom te accepteren.

Oefenen met een acteur

De effectiviteit van de workshop neemt toe als je het geleerde direct kan oefenen. In het tweede deel van de dag sluit dan ook een trainingsacteur aan. Zo ervaar je hoe je de handvatten in dagelijkse situaties kunt inzetten. Daarnaast leer je hoe je feedback en waardering kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling.

‘We verlagen de drempel door te leren op een natuurlijke en logische manier waardevolle feedback te geven én te ontvangen.’

Voor wie?

De training is er voor mensen die het lastig vinden om anderen aan te spreken op hun gedrag. Die willen voorkomen dat een situatie verder verergert, maar niets zeggen, omdat ze vrezen voor de reactie. De training is ook voor hen die vinden dat er te weinig complimenten worden gegeven. Of zich geen houding weten te geven als ze waardering krijgen.

Resultaat

In de training leer je:

  • het gesprek durven aangaan
  • waardevolle feedback geven en ontvangen
  • waardevolle complimenten geven en ontvangen
  • te focussen op de gewenste situatie
  • feedback niet persoonlijk te maken

Praktisch

In de training staan zowel feedback als waardering centraal. Het tempo ligt hoog, met veel gezamenlijke oefeningen. We gaan aan de slag! Het programma duurt een dag en wordt gegeven door werkgelukdeskundige Eveline Bouwman. Na de lunch sluit een professioneel trainingsacteur aan om het geleerde in de praktijk te oefenen. De training kan in teamverband of met collega’s van verschillende teams worden gevolgd.

Meer weten over feedback geven? Lees dan de blog of meer over progressiegericht werken. Interesse in de training? Neem dan contact op!