Weet jij waar collega’s jou om waarderen? Wat voor jou normaal is, ziet de ander vaak als een kwaliteit. Voor je het weet wuif je een welgemeend compliment weg. Omdat jij het niet zo bijzonder vindt wat je doet. Zonde! Want het kennen en erkennen van je kwaliteiten helpt je om ze bewuster in te zetten voor je werk.

Positief roddelen

Tijdens de training geven collega’s terug wat ze van jouw kwaliteiten vinden. Je krijgt inzicht in datgene waar je goed in bent, zodat je dat durft te erkennen. Daardoor groeit je zelfvertrouwen! Je onderzoekt hoe je jouw kwaliteiten nog beter in kunt zetten in je werk, bijvoorbeeld door taken aan te passen of anders samen te werken. Ook krijg je inzicht in de kwaliteiten op teamniveau. Dit helpt om ook als team te kunnen groeien.

Voor wie?

Wil jij effectiever worden? En hebben jij en je collega’s de wens om samen te werken vanuit kwaliteiten? Deze training is geschikt voor teams waarbij de teamleden zich onvoldoende bewust zijn van hun kwaliteiten. Waar te weinig aandacht is voor wat wél goed gaat en het positieve aandeel dat ze hebben.

‘Voor je het weet wuif je een welgemeend compliment weg. Omdat jij het niet zo bijzonder vindt wat je doet.’

Resultaat

In de training leer je:

  • Eigen kwaliteiten kennen, erkennen en herkennen
  • Elkaars kwaliteiten kennen, erkennen en herkennen
  • Weten wat collega’s aan je waarderen
  • Weten wat collega’s van je leren
  • Zelfvertrouwen en het geloof in eigen kunnen versterken

‘Je onderzoekt hoe je jouw kwaliteiten nog beter in kunt zetten in je werk, bijvoorbeeld door taken aan te passen of anders samen te werken.’

Praktisch

Voorafgaand aan de training observeren deelnemers een andere deelnemende collega in een praktijksituatie. Op een formulier van Factor G vullen zij de waargenomen kwaliteiten in en nemen deze mee naar de training.

(H)erken je kwaliteiten is een teamtraining en bedoeld voor bestaande teams in organisaties.  Deelnemers krijgen zowel op individueel- als teamniveau nieuwe inzichten. De ervaringen die collega’s in hun dagelijkse praktijk met elkaar opdoen staat centraal. De training wordt gegeven door werkgelukdeskundige Eveline Bouwman. Het programma duurt een dag en er wordt veel samen geoefend.

Interesse? Neem dan contact op!