Voel je stress, maar heb je echt geen tijd voor een burn-out? Maar liefst 1 op de 7 werknemers in Nederland ervaart stress en burn-out klachten. Zij voelen zich mentaal uitgeput, zijn cynisch of bang het werk niet meer te kunnen uitvoeren. Piekeren, slecht slapen en spanningsklachten zoals hoofdpijn en een druk op de borst zijn belangrijke signalen van te veel stress. Langdurige stress kan resulteren in een burn-out. Dat wil je voorkomen. Daar werken we aan in deze training.

Weten waar je zelf invloed op hebt

Steeds efficiënter moeten werken, een hoge werkdruk, voortdurende veranderingen en stroeve samenwerking met collega’s zijn vaak factoren die stress veroorzaken.

In deze training onderzoek je de stressoren, maar ook energiebronnen in jouw werksituatie . Je leert het verschil kennen tussen een burn-out, werkverslaving, tevredenheid en bevlogenheid. We bespreken jouw persoonlijke waarden en je krijgt handvatten om effectiever om te gaan met de factoren die jou stress opleveren. Thema’s zijn onder andere grenzen stellen, zelfvertrouwen, geloof in eigen kunnen, perfectionisme, piekeren en veerkracht. De focus ligt op dat wat werkt en energie geeft, zodat je weer bevlogen aan het werk gaat.

‘Langdurige stress kan resulteren in een burn-out. Dat wil je voorkomen. Daar werken we aan in deze training.’

Voor wie?

Pieker je veel over je werk? Heb je daardoor last van spanning, slapeloosheid of hoofdpijn, maar lukt het niet het tij te keren? Deze training is voor mensen die stress ervaren in hun werk, waar ze voorheen juist bevlogen aan het werk waren. Hier leer je om patronen te doorbreken en weer met energie aan de slag te gaan.

Resultaat

In de training leer je:

  • wat jouw persoonlijke waardes zijn en deze actief op te zoeken
  • momenten van stress herkennen en om te zetten in effectief gedrag
  • wat je nodig hebt om bevlogen te werken
  • waar je invloed op hebt
  • grenzen te stellen en doen wat goed voor jóu is

Praktisch

De training bestaat uit twee dagen. Ter voorbereiding op de training én tussen de dagen door, krijg je oefeningen die aansluiten bij jouw leerdoel. De training kan in teamverband of met collega’s van verschillende teams worden gevolgd. Interesse? Neem dan contact op!