Als zorgprofessional sta je vaak onder druk. Dat gaat ten koste van daar waar het jou echt om draait: aandacht voor de patiënt of cliënt. Misschien beleef je daardoor minder plezier aan je werk. Ervaar je minder zingeving uit je werk. Of erger: veroorzaakt het lichamelijke of psychische klachten.

 

Mindfulness toepassen in je dagelijkse werk

De training helpt je met volle aandacht voor de patiënt of cliënt te werken. Je wordt alert op het effect van je werk en ervaart dat je van toegevoegde waarde bent. Daardoor haal je zingeving uit je werk. We staan stil bij je eigen ‘automatische piloot’ in stressvolle situaties. Wat zijn jouw overtuigingen, gedachtes en automatische gedragingen? Vervolgens ondervind je hoe je deze patronen kunt doorbreken. Bijvoorbeeld door te leren een korte pauze te nemen na een ingrijpende gebeurtenis of een stressvol moment. Daarbij maak je kennis met mindfulness en leer je hoe je dit praktisch kunt toepassen in je dagelijkse werk.

Unieke kans!

Doe op dinsdag 13 november mee aan de verkorte versie van de
workshop 'Zorg met volle aandacht'.

‘Tijdens deze training leer je bewust aandacht te geven aan de patiënt of cliënt, waardoor je meer zingeving in je werk ervaart.’

Voor wie?

Wil jij weer écht contact met patiënten of cliënten, maar voel je je belemmerd door regelgeving, veranderingen of werkdruk? Tijdens deze training leer je als zorgprofessional zoals verpleegkundige, arts, verloskundige of verzorgende bewust aandacht te geven aan de patiënt of cliënt, waardoor je meer zingeving in je werk ervaart.

Resultaat

In de training leer je:

 • met aandacht te werken voor patiënt of cliënt
 • te werken naar persoonlijke waardes
 • bewust invloed uit te oefenen
 • bewust te kiezen waar je je aandacht op richt
 • eigen routines te herkennen en experimenteren met het doorbreken hiervan
 • de principes van mindfulness en toe te passen in de praktijk

Praktisch

Het programma omvat 3 trainingsdagen van 6 uur, met tussenperiodes van 4 weken. Tussen de trainingsdagen oefen je met eigen leerdoelen. De groep wordt begeleid door twee trainers. Eveline Bouwman, werkgelukdeskundige, verzorgt deze training samen met mindfulnesstrainer Masja Bijman van Well-bee.

De training kan in teamverband of met collega’s van verschillende afdelingen worden gevolgd.

Interesse? Neem dan contact op!

Dinsdag 13 november: workshop ‘Zorg met volle aandacht’

Op 13 november organiseert Factor G de workshop ‘Zorg met volle aandacht’. Voor verpleegkundigen die hun werkstress willen verlagen en weer met aandacht zorg verlenen. De workshop is open voor verpleegkundigen van alle ziekenhuizen en zorgorganisaties: zo leer je van en met elkaar.

De workshop staat in het teken van het delen en analyseren van succesverhalen. Dit zorgt ervoor dat je optimistischer wordt en handvatten leert te herkennen die voor jou in de praktijk werken. We hebben aandacht voor de momenten van werkstress en jouw natuurlijke reactie daarop. Je ontdekt welke waardes voor jou belangrijk zijn, om zo bewuster om te gaan met werkstress en aandacht voor patiënten.

Van maandag 12 t/m donderdag 15 november is het de Week van de Werkstress. Factor G steunt deze themaweek van harte en heeft zich aangesloten als partner. Daarom bieden we de workshop tegen een sterk gereduceerd tarief aan.

Wil jij je inschrijven voor de workshop op 13 november of meer informatie over de volledige training van drie dagen?  Neem dan snel contact op!

Overzicht:

 • Workshop ‘Zorg met volle aandacht’
 • Dinsdag 13 november 2018, 9.30-12.30 uur
 • Locatie: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
 • 5-10 deelnemers
 • €95,- per persoon
 • Trainer: Eveline Bouwman

Eveline Bouwman is geregistreerd docent bij het CRKBO. Hierdoor is de workshop vrijgesteld van BTW.

Deze workshop is een verkorte versie van de driedaagse training ‘Zorg met volle aandacht’.